Γ.ΗΓΟΥΜΕΝΙΔΗΣ, ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ Ε.Ε.

   Τηλ.: 2651026891 | 2651028420

Αρχική
Αυθαίρετα: Στις 117 χιλ. αιτήσεις, κανονικά η σύνδεση με ΔΕΗ PDF Εκτύπωση E-mail

Περισσότερες από 117.000 χιλιάδες δηλώσεις ρύθμισης αυθαιρέτων κτισμάτων έχουν εισαχθεί στο σύστημα, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία από την ηλεκτρονική πλατφόρμα δήλωσης.

Με το μέσο ύψος προστίμου να είναι περίπου €7.500 και το μέσο ύψος παραβόλου περίπου €800 τα συνολικά αναμενόμενα έσοδα από τις δηλώσεις αυτές φτάνουν τα €800 εκατ., ενώ μέχρι σήμερα έχουν εισπραχθεί από παράβολα και πρόστιμα περίπου €45,5 εκατ.

Η μέση επιφάνεια ανά δήλωση είναι 57 τ.μ. κύριων χώρων και 27 τ.μ. βοηθητικών χώρων.

Σε ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ, επισημαίνεται ότι ο αριθμός δηλώσεων και πληρωμών ανά ημέρα έχει επιταχυνθεί σημαντικά και με βάση τους ρυθμούς προόδου της συμμετοχής των πολιτών στη ρύθμιση το υπουργείο εκτιμά ότι θα επιτευχθεί ο στόχος εισπράξεων μέσα στο 2011.

Στο μεταξύ, το υπουργείο ανακοίνωσε ότι έχει τεθεί σε πλήρη εφαρμογή η διαδικασία έκδοσης των βεβαιώσεων που απαιτούνται για την σύνδεση «ρυθμισμένου» αυθαιρέτου με το δίκτυο της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με το άρθρο 24 παράγραφος 10 του νόμου, πραγματοποιείται η σύνδεση των κτηρίων αυτών με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας μετά την καταβολή της α' δόσης του ειδικού προστίμου. Για τη σύνδεση υποβάλλεται στη ΔΕΗ η βεβαίωση που εκδίδει το ηλεκτρονικό σύστημα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ), με την οποία πιστοποιείται η καταβολή της α' δόσης και περιλαμβάνει τα απαραίτητα στοιχεία ταυτοποίησης της ιδιοκτησίας.

Πηγή: ered.gr